Den sunde andelsboligforening

Kategori: Regler

Ombygning

Hvis man vil lave om og ændre på den fælles ejendom skal man sikre sig at man ved ombygning ikke skader ejendommen. Vi bemærker for god ordens skyld at hvis der i forbindelse med ombygninger sker skader på den fælles ejendom er det dit ansvar både juridisk og økonomisk.

Ansvaret kan ikke overføres til entreprenører eller foreningen (Vi anbefaler at der tegnes en entrepriseforsikring)

Hvis du ombygger, f.eks. etablerer badeværelse, skal det sikres at underlaget kan bære – dette kan som regel ses på de tegninger du eller din entreprenør kan finde i filarkiv.

Når man bygger om kan det ikke undgås at man sviner og derfor er det den ombyggende beboers pligt at gøre rent efter sig og sine håndværkere. Man hæfter også for eventuelle skader på opgang eller andre steder.

Kontakt gerne administrationen hvis du har spørgsmål

Proceduren er skrevet i den rækkefølge du skal udføre arbejdet i.

1.Ved ansøgning om tilladelse til opsætning eller nedtagning af vægge, ændringer af vand/elektriske installationer indhentes godkendelse af bestyrelsen som udsteder en fuldmagt til dig. Denne samt tegninger af påtænkte ændringer skal bruges ved ansøgningen, som sker online på kk.dk, hvor du logger ind med dit NEM-ID.

Alle ansøgninger skal ske digitalt ellers vil de ikke blive behandlet.

Center for Bygninger
Njalsgade 13, 2300 KBH S
Telefon nummer 33665200
Telefontid: Mandag – Fredag 10.00 – 14.00
Åbningstid for personlig fremmøde:

Mandag – Torsdag: 9.00 – 17.00 
Fredag: 9.00 – 15.00

Kræver dit projekt ikke godkendelse hos kommunen, så gælder fuldmagten som tilladelse til projektet.

2.Når man installerer et badeværelse, opsætter vaske/opvaskemaskine med gulvafløb, skal man huske billeddokumentation af alle processer.

3. Hvis der skal støbes nyt gulv til badeværelse, eller laves andre ombygninger som ændrer belastningen på ejendommen, kræver bestyrelsen, at der foretages en  såkaldt “statisk beregning”, som forelægges bestyrelsen..
Dette er for at have en sikkerhed for, at dine ændringer ikke skader ejendommen.

4. Alle ombygninger skal overholde BR18

Alt el og vand installation skal foretages af autoriserede håndværkere.

Revideret 19 januar 2024

Haveorden

Retningslinjer for haverne kan hentes Her

Haveorden

  1. Haverne i A/B Borup er foreningens. Dem der har haver har brugsret og vedligeholdelsespligt. Brugsret kan overdrages til andre andelshavere – men kun til andelshavere som i forvejen ikke har have. Brugsret tilbage falder stuelejligheden (den lejlighed som haven oprindeligt tilhørte) ved flytning/salg.
  2. Enhver bebyggelse i haverne kræver forudgående tilladelse fra bestyrelsen – før påbegyndelse.
  3. Skel mellem haver: max 1.8 m højt. Haver må ikke slås sammen. Skel mellem haver skal således have mindst samme højde som det oprindelige hegn der løber rundt haverne.
  4. Bevoksning, stakit, bebyggelse eller lignende langs det oprindelige hegn (udført i metal), må max være 1.2 m højt den første meter ind i haverne fra selve hegnet. Dette gælder både hegnet langs fortovet og hegnet ind mod indgangene – undtaget er dog selve skellet, som må være op til 1.8 meter helt ud til hegnet langs fortovet.
  5. Træer i haver må max være 3 m høje. Dette for ikke at skygge unødigt meget.
  6. Bebyggelse i haverne må ikke være over 1.6 meter. Bredde og længde må ikke overstige 2 meter.
  7. Bebyggelse i haverne skal være opført min. 2.5 meter fra ejendommen, dvs. ingen bebyggelse i de små haver.
  8. Bebyggelse i haverne må max være 15 % af havens areal.

Al eksisterende bevoksning/bebyggelse skal tilpasses disse mål.  Ændres der på haverne el-ler opfylder de ikke retningslinjerne, er det den pågældende med brugsret til haven der har pligt til at føre haven tilbage til retningslinjerne for egen regning.
Haverne skal senest 1. februar 2010 opfylde retningslinjerne for vores haveorden i AB Borup. Overholdes dette ikke mister man brugsretten til haven. Ovenstående retningslinjer er sammensat af forslag fra forskellige beboere og bygningsreg-lementet, for at få mere orden på haverne samt pga. sikkerhed og brandforebyggelse. Haverne skal ligeledes heller ikke være til gene for hverken forbipasserende eller andelshaverne, der er således søgt skabt retningslinjer som giver et lyst og luftigt miljø.
Revideret d. 28-9-2009

For ikke at forstyrre fuglene i ynglesæsonen, anbefales det, ifølge Dansk ornitologs forening, ikke at klippe hækkene i maj og juni mdr, da der i flere haver forefindes reder.

Revideret d. 1.maj 2023

Fremleje / AirBNB

AirBNB.

Vi tillader ikke korttidsudlejning.

 

Fremleje.

Regler vedr. fremleje.

Du må sammenlagt fremleje din lejlighed ud i to år og kun hvis du pga arbejde/uddanelse “kæreste afprøvning” ikke kan bo i din andel selv.

Du skal ansøge skriftligt om det og du skal være klar over at du under hele fremleje tiden er ansvarshavende for din lejlighed og at husordnen bliver overhold boligafgiften bliver betalt mv.
Hvad du fremlejer for er din egen afgørelse, bare husk al fortjeneste er skattepligtig.
Vi skal efter at have givet tilladelsen have en kopi af fremlejekontrakten og fremtidige kontaktdetaljer på dig.

 

 

Husorden

Download vores Husorden her

Husorden for AB Borup Rev Maj. 2018

Affald

Husholdningsafffald skal anbringes i de små containere. Storskrald skal anbringes i
storskraldsrummet i langgården. I weekender og udenfor viceværtens arbejdstid er der ikke adgang til storskraldsrummet. Affald må ikke stilles i gårdene, på trapper o. lign.

Beplantninger

Beboerne bør være med til at værne om beplantning og øvrige grønne områder.

Cykler

Cykler må kun hensættes i cykelstativer, samt i cykelkældre. Barnevogne må ikke hensættes på trapper eller under kældertrapper pga. brandfare. To hjulede motorkøretøjer må heller ikke stilles i kældre, samt parkeres i garden. AI parkering af cykler og to hjulede motorkøretøjer i portene er ikke tilladt. Der skal være fri passage for ambulancer og brandvæsen.

Døre og vinduer

Alle døre, opgangs og kælderdøre skal holdes lukkede. Dette for at undgå tyveri, pyromaner og hærværk. De må ikke holdes åbne ved anbringelse af sten, træstykker eller andre genstande. Det er kun viceværten der må justere dørpumperne, hvis de ikke virker efter hensigten.

Fremleje

Ønsker en andelshaver at fremleje sin lejlighed skal bestyrelsen skriftligt have besked om dette. Se vedtægterne for retningslinjer omkring fremleje eller kontakt bestyrelsen.

Fuglefodring

Der må under ingen omstændigheder kastes mad ud til fugle eller katte, da dette tiltrækker både rotter og ræve.

Glas-sanitet

Ejendommen er glas og kummeforsikret under et. Skader skal anmeldes til viceværten. Husk at anmelde skader på opgangs, kældre og loftvinduer.

Haver

Havernes ren- og vedligeholdelse påhviler brugeren. Man skal tilkendegive overfor bestyrelsen at man ønsker at have brugsret af haven og dermed har pligt til at vedligeholde haven.
(Opsætning af redskabsskur, kontakt bestyrelsen??). Der må ikke brændes haveaffald af. Haveaffald skal placeres i de dertil indrettede beholdere, som fremover vil være placeret sammen med containerne til almindeligt affald. (Der må kun tørres tøj på vingestativer i haverne)

Husdyr

Det er tilladt at holde max. 2 husdyr ifølge vores vedtægter. Husdyr skal holdes i snor på ejendommens areal. Såfremt husdyrene besørger på ejendommens areal, skal dette straks fjernes. Såfremt husdyr giver anledning til klager pga. lugtgener eller andre berettigede klager kan tilladelsen til at holde dyr inddrages.

Kældre/lofter

Der skal altid være navn og adresse på døren til rummet.  Det er ikke tilladt at have ting opstillet i kældergange, samt på trapperne. Tørring af vasketøj skal ske på de dertil indrettede tørrelofter eller på stativerne I gården. Husk at dit eget kælderrum/loftrum skal holdes rent, så rotter ikke bliver tiltrukket til vores kældre. Ved fraflytning skal dit kælder- og loftrum tømmes.

Leg

Der bør være trivselsmuligheder for børnene i ejendommen, men der skal også være plads til de voksne. Alle beboere er ansvarlige for, at deres børn opfører sig således, at de ikke er til gene for andre beboere i ejendommen. Beboerne har ansvar for at deres børns legetøj ikke efterlades i gården eller på trapperne. Boldspil skal foregå på dertil indrettede steder. Det er ikke tilladt at tegne og male på ejendommens facader, vægge eller skure. Der må ikke leges på trapper, kældre eller lofter.

Ombygning

Ændringer af konstruktioner i lejlighederne, skal ske efter gældende regler. Se vedtægterne, samt vedligeholdelseskataloget.

Omgangstone

Chikane af enhver art overfor foreningens ansatte og bestyrelse vil ikke blive tolereret. Kan i yderste konsekvens medføre eksklusion.

Paraboler

Det må ikke opsættes paraboler på vinduesrammer eller på ejendommens facader. På generalforsamlingen i 1998 blev det besluttet at have en fælles parabolantenne. Det er også muligt at tilslutte sig TeleDanmarks kabel tv for egen regning, hvis man eksempelvis ikke ønsker at være medlem af antenneforeningen.

Råd og svamp

Husk udluftning minimum to gange om dagen. Der skal være gennemtræk før det har den rigtige effekt. Hvis ikke dette sker, dannes der fortætningsfugt, især hvor møbler star op mod ydervægge .

Støj og musik

Opvaske/vaskemaskiner og lign. må af hensyn til støjgener ikke benyttes efter kl. 21 og før kl. 7.  Boremaskiner må på hverdage ikke benyttes efter kl. 19 og før kl. 8. Søndage kun tilladt fra kl. 12 til 15. Brug af fjernsyn/stereoanlæg/radio/musikinstrumenter skal ske med fornøden hensyn til de øvrige beboere. Der må ikke spilles højt for åbne vinduer. Vis almen hensyn til dine naboer.

Trapper

Der må ikke henstilles fodtøj, møbler eller planter på trappen af hensyn til trappevask. Der må heller ikke sættes skraldeposer på reposen.

Rygning

Der er rygeforbud i og omkring opgange og indgangspartier.

Vandskader

Utætte rør- og radiatorer anmeldes til viceværten. Uden for dennes arbejdstid skal vandskader anmeldes til vores administrationsselskab. Det samme skal ske ved al tilfældig indtrængning af vand .

© 2024 A/B Borup

Tema af Anders NorenOp ↑